Perfekt väder.

Hoppas verkligen att vädret håller i sig några timmar, det är ju perfekt väder att hoppa i. Inte för varmt, inte för kallt. Det blåser svagt och himlen är täckt med moln!
Bloggar direkt efter hoppträningen så får vi se hur det gick med remongrimman!


Vila.

Idag fick Thor vila eftersom han gått tre dagar i rad, igår red vi ju dressyr i stora ridhuset.
Och idag fick han även ett "nytt" träns, det är rättare sagt ca 25 år gammalt (?), mörkbrunt och en remontgrimma!?
Och jag hatar verkligen remont grimmor, hur de ser ut och att hästarna får så långa huvuden. Sen har jag ju inget emot hur det fungerar och defenetivt inte de som rider på det. Och anledningen till att jag ska pröva remont när jag hoppar är när jag tävlar så gapar han så mycket och det gör han inte på träning. Så vi prövar med remont för att se om det funkar, alltid bra att ha med just ifall han blir "gapig".

Åter till gårdagen. Red dressr i stora ridhuset och när jag kom in var det smockfullt. Två ston, var av det ena är Thors, Baileys, hingst samt två valacker. Två försvann ganska snabbt och sen gick de ut en efter en.
Thor var faktiskt jätte fin i nästan hela tiden även om han protesterade när det blev jobbigt och slog sig fri några gånger så blev han riktigt häftig på slutet. Verkligen arbetade genom kroppen!
Har tyvärr inga bilder :( får ta och skaffa en personlig hästfotograf :D






Förlåt för den dålia bild kvalité men så ser min stackars ponny ut i remontgrimma.

Svar: Jag tänker mycket på det när jag själv vet att jag blir passiv men annars har det mycket med min sits att göra. När jag vrider ner handen, låser den och skjuter fram axlarna så blir det lätt att jag lyfter lite från sadel och tappar då lätt skänklarna där med drivningen. När jag hamnar i rätt position så kommer drivningen i benen av sig självt. :)
(går det att förstå? Lät mycket enklare i mitt huvud!)

Uteritt.

Igår blev det lite tajt med bloggandet efter att jag ridit ut igår han jag bara sticka hem innan jag skulle iväg igen.

Igår red vi ut runt den så kallade "Larsson rundan" eller "Kärleksstigen" som är en dela av rundan.
Hanvar som vanligt riktgt pigg och bjöd framåt. Arbetade honom lite i traven och red skolonra längs med vägkanten. Med skolorna menar jag öppna, sluta och skänkelvikningar. Fick till några riktigt bra. När jag skulle galoppera var han verkligen på hugget, han stack faktiskt med mig några gånger och då kan jag säga att det gick fort på grusvägen. 
 Men tillslut fick jag honom att arbeta någolunda, jag ha pelham betnär jag rider ut, inget bett som jag egentligen tycker om att rida på. Trivs bättre på tredelat men när jag rider ut så ser jag hellre att jag får stopp på honom, även om varken han eller jag inte tycker så mycket om bettet. Tycker att det är så himla mycke bett, tungt och klumpigt, men det är betydligt bätter än pessoa då det finns stop/broms med kedjan snälla mot häste osv.

Vad tycker ni om pelhambett?




Jag har själv ett tvådelat. ;)

Dressyr.

Självklart var vädret emot oss idag också så det blir inga bilder, tyvärr!
Red dressyr i stora ridhuset i stället. Mamma var med och hjälpte till lite, det är faktiskt en enorm fördel att ha en mamma som kan häst så hon kan hjälpa mig och allt såndant.

I början gick det inte så bra. Fick inte riktigt fram honom för skänkeln och då kröp han upp i formen, för högt. Red då lite lösgörande så som bakdelsvändningar, skänkel vikningar samt öppnor och slutor både på rakt och böjt spår. Efter det kändes han mycket bättre, mjukare i munnen, svarade bättre för mina hjälper och var mer elastisk.
Så hela dagen var inte förstörd även fast vi inte åkte ut till Lanna.


Vila.

Idag fick Thor stå eftersom han gått tre dagar rad med lite hårdare arbete så jag gjorde inte så mycket med honom.
Det blev ju inget Lanna eftersom vädet var emot oss i morse men vi får se om jag tar mig ut imorgon.
Långt inlägg med mycket intressant att läsa jag vet.



Passar på att slänga in en bild på min "dressyr" ponny, som faktiskt kan hoppa en trippelbarr på 120 utan problem ;)

Bilder från dressyrträningen







På ssta bilden har jag "visat" hur set serut när jag blir passiv med sätet och skänklarna, hård i handen och dess konsekvenser. Då blir han markbunden och lyfter knappt på benen. När han kommer upp i formen, får upp ryggen och sätterbakbenen uner sig får han genast mycket mer gång, högre knä lyft och enn rundare halslinje. Jag får rakare rygg, bättre, stillare skänklar, armbågar som är nära kroppen och en lugare och finare hand.

 

Det syns ganska bra på den här bilden även om det inte är en utav de bästa.
Visst ser ni skillnaden med? :) 

Fler i ett, som ett kinderägg.

Igår blev de lite tajt med bloggningen då ja först red på morgonen med Becca och Taava och sedan skulle jag hinnar köpa present samt göra mig i ordning innan jag skulle hem till Emelie som fyllde år i förrgår så jag bestämde mig för att ta allt nu i stället.

Igår red vi först ut runt sanden bara med Becca och Taava med då galopperade vi inte. Och Thor var precis som i måndags, jätte pigg. Galopperade lite runt stora ridbanan så att han fick springa av sig lite men efter en liten stund bara bytte jag häst/ponny med Becca och red faktiskt stor häst för första gången i mitt liv (har skrittat nicke en gång förut då han hade lyckats ta av sig skon x antal ggr. i rad då Becca fick rida Thor) Jag tror att det var första gången i alla fall. Och bra kan jag då inte säga att det gick med det hör inte hit ;)

Idag så red jag ju lektion och den är inte mycket att prata om. Jag har nämligen ett jävla humör (jag vet att det inte rikigt går ihop med hästar men Thor är lite som ett sudd för mig, suddar bort det mesta utav det explosiva och gör mig gladare) Oftast är jag glad, positiv till livet och uppfattas som glad men det har ju också sin baksida också. Jag blir förbannad, inte så ofta men ibland eller så få jag en hemsk prestations ångest. Förut gick ångesten ut över hästen men nu är det bara mig. Att det är något fel på mig, invalid och obildbar, you name it så då blir det inte så bra eftersom Thor, stackarn blir "rädd" men använder ändå tillfället för att smita undan från arbetet.
 Det var det som hände idag så jag behöver inte säga så mycket.
Lyckades ändå få honom ganska fin i slutet, gällde bara att samla ihop mig tillräckligt mycket för att orka rida till 99%. Men men, man kan ju inte alltid vara redo för OS. :D


Out of control!

Det var meningen att jag skulle rida dressyr idag, men sålev det inte riktigt.
För första gången någonsin var han riktigt pigg. Kanske inte första gången man det är defenetivt ovanlig att han är så på. Gick riktigt fin i både skritten och traven, lite väl på men ändå. Men problemet var inte att inte svarade för min hjälper för det gjorde han verkligen, mjuk oh elatisk i båda varven men det var mig det inte fungerade med idag var det som om inget med mig ville fungera, skänklarna som annars brukar vara stilla fladdrade som spagetti längsmed Thors sidor. Raka armbåga som int gick att böja och balansen var det rent åt skogen med.

Så då hoppade vi, i dressyr sadel och allt! Becca hade ställt upp några hinder, 65- lite smått bara.
Gjorde även för "första" gången rena byten, inte i någon form eftersom jag var invalid idag. De rörelserna var doc inga problem, inte att följa med över hinderna heller.

Så det blir nog bra med drssyträning på onsdag och kroppskontoll i morgon!

Schema

Måndag: Dressyr, antingen på stora ridbanan eller i ridhuset, beror på vädret
Tisdag: Skritta ut/ gå/ vila
Onsdag: Träning för Erika Krönert
Torsdag: Ut till Lanna/ Kusin för att ta "sommar bilder" med Thor i de fina omgivningarna?
Fredag: Rida ut?
Lördag: Vila
Söndag: Bommar




Bild: Linn Ingvarsson


Bild från förra helgen då vi tävlade i Gullhov.
Vinst regional LB:2 65.33 %

Hopptävling, Örsta

Idag blev det hopptävling på Örsta kulle, video kommer senare.
Vi körde bara LA:n då jag bestämde mig igår kväll att jag skulle hoppa, mest för skojs skull, lite träning inför New Forest SM som går i Vetlanda om 2 veckor.

Precis efter att vi gått banan så blev himlen allt mörkare och mörkare och det dröjde inte länge innan det började blixtra och smälla. Det small till ordentligt några gånger så ag funderade om jag skulle stryka mig, ville inte rida om det skulle åska så förfärligt mycket. Dock ljusnade himlen ganska snabbt men i stället kom de ett regn som påminde ganska mycket om förra året, då vi simmade fram mellan hinderna.

På framridningen var han först lite trög, mest p.g.a att han ogillar vatten och ridbanan hade redan jätte stora vatten pölar. Han var jätte fin precis innan jag skulle in på frmridningen. Mjuk i munnen och svarade bra för skänklarna. Hoppade oxern två gånger samt räcket och även där kändes det super, kom bra på dem båda gångerna!

Startade som nummer två och för första gången var jag inte nervös. Bara blöt.
Kändes jätte fin även fast jag fick två ner och ett stop i kompinationen. Ett pet på 5:an, onödig, stoppet i kompinationen, han fick in ett halvt innan han hoppade av så han tog i jätte mycket och nådde då inte riktgt fram till b hindret. Rev sista hindret, antingen var det korsgalopp eller så var det bara slara, minns faktiskt inte.
Men jag var jätte nöjd att jag vi tog oss genom banan fast det var sjukt tungt så kändes han jätte fin!

Världs rekord i seghet!

Jag vet att jag har varit sjukt dålig på att uppdatera, skyller dels på seg dator.
Men mest skyller jag på mig.
Red ut på Thor måndag och Tisdag. Jätte fin när jag jobbade honom längs vägen, red lite öppna, sluta och skänkelvikning. Sedan idag när jag red så var han inte alls lika villig frammåt, och så var jag lite trött sedan gårdagen, eclipse midnattsvisning som de flesta vet. Så det blev inte så himla seriös ridning, orkade helt enkelt inte. Imorgon ska han få vila och sen får vi se vad man gör på fredag.
Thor var i alla fall duktig! ♥

RSS 2.0